Ko je djevojka osumnjičena da je u stanu držala dvojicu muškaraca i zlostavljala ih

Radiosarajevo.ba
Ko je djevojka osumnjičena da je u stanu držala dvojicu muškaraca i zlostavljala ih
Foto: Facebook / Arabela Avdić

Devetnaestogodišnjakinja koju su pripadnici FUP-a uhapsili jučer u nastavku akcije kodnog naziva Lipa, danas je predata Tužilaštvu KS.

Zvanično su saopćeni tek njeni incijali, ali saznajemo da se radi o Arabelli Avdić, koja je odranije poznata policijskim organima.

Avdić je osumnjičena je za nanošenje teških tjelesnih povreda, protivpravno lišenje slobode i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. 

Iz Tužilaštva su precizirali da je osumnjičena djevojka u maju ove godine u stanu na Alipašinom Polju protivzakonito postupala, odnosno ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem, piše Oslobođenje.

Prilikom prilikom pretresa stana koji koristi na području sarajevske Općine Novi Grad pronađeni su heroin, amfetamin, kanabis, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Arabela Avdić je hapšena i u decembru prošle godine zajedno sa 25-godišnjim Semirom Zornićem zbog sumnje da su pokušali provaliti u Konzum na Koševskom Brdu.

Arabela Avdić - undefinedFoto: Facebook : Arabela Avdić

Policija je, naime, nakon prijave da neko pokušava provaliti u prodavnicu izašla na mjesto događaja i zatekla provalnički par na djelu. U blizini je nađen i Renault Scenic, kojim su se dovezli, a koji je, kako se ispostavilo, ukraden na području Ilidže.

U tom automobilu nađeno je 14 paketića marihuane i paketić spida, a Avdić je rekla da je droga njena. Istragom je utvrđeno da je Zornić Renault ukrao u ilidžanskom naselju Otes početkom novembra.

Nakon saslušanja u policiji, njih dvoje su tada, uz prijave zbog teške krađe, pokušaja teške krađe, te posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, predati Tužilaštvu.

No, Avdićeva je ubrzo puštena na slobodu jer je Općinski sud prihvatio prijedlog odbrane, a Zorniću je određen jednomjesečni pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije