Koncert Cece Ražnatović na Jahorini: Ko će zaraditi 78.000 KM

Radiosarajevo.ba
Koncert Cece Ražnatović na Jahorini: Ko će zaraditi 78.000 KM
Foto: Facebook / Svetlana Ceca Ražnatović

Još 13. septembra uprava Olimpijskog centra Jahorina najavila je veliki solistički koncert Svetlane Cece Ražnatović, a bilbordi na kojima se najavljuje koncert povodom puštanja u rad sistema za pravljenje vještačkog snijega već su odavno raspoređeni širom Republike Srpske, piše transparentno.ba

Međutim, OC Jahorina je nabavku za organizaciju ovog koncerta raspisao tek 7. novembra, kojom se traži najpovoljniji ponuđač koji će da obezbijedi gostovanje folk pjevačice, a prema procijenjenoj vrijednosti nabavke, cijena bi trebala biti oko 78.000 KM. Iako je sve očigledno dogovoreno i prije tendera, s njim se poprilično zakasnilo, pa bi kratki rokovi mogli da naprave problem organizatoru koji je ulaznice već pustio u prodaju.

Održavanje koncerta predviđeno je za 1. decembar, a 22. novembra je istekao rok za dostavljanje ponuda. Kako je do koncerta ostalo svega pet dana, problem bi mogao da se pojavi ako se na tender prijavilo više ponuđača, jer bi se u tom slučaju moralo čekati 15 dana na sklapanje ugovora. Čak i da je najpovoljniji ponuđač izabran odmah, ugovor po zakonu ne bi mogao da bude zaključen prije 7. decembra, jer je ugovorni organ dužan ostaviti rok za eventualne žalbe nezadovoljnih ponuđača. Ukoliko ih bude, organizator neće moći potpisati ugovor do konačne odluke Kancelarije za razmatranje žalbi.

Sve bi moglo proći kako je organizator planirao ako se prijavio samo jedan ponuđač, što bi potvrdilo apsurd samog raspisivanja tendera.

Zbog svega je Transparency international u BiH podnio i prijavu Agenciji za javne nabavke BiH zbog nepravilne primjene Zakona o javnim nabavkama BIH.

Povod koncerta je svečano puštanje u rad sistema za pravljenje vještačkog snijega koje se odigrava 1. decembra. 

BiH / Jahorina počela proizvoditi vještački snijeg, a to će proslaviti koncertom Cece

Nešto slično već jednom je organizovano i to u predizbornoj kampanji, kada je Olimpijski centar Jahorina upriličio otvaranje vještačkog jezera za pravljenje vještačkog snijega iz kojeg će se napajati cijeli sistem. Velikoj svečanosti koja se odigrala 13. septembra prisustvovale su brojne ličnosti iz političkog i javnog života Republike Srpske. Kompletan sistem za vještačko osnježavanje puštan je u rad 18. novembra, a ponovo će svečano biti pušten u rad 1. decembra, kada je i planiran veliki koncert, prenosi transparentno.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije