Jahorina počela proizvoditi vještački snijeg, a to će proslaviti koncertom Cece

Radiosarajevo.ba
Jahorina počela proizvoditi vještački snijeg, a to će proslaviti koncertom Cece
Foto: OC Jahorina / Topovi na Jahorini
Olimpijski centar Jahorina započeo je sa proizvodnjom vještačkog snijega neophodnog za osnježavanje ski staza na Jahorini, trenutno je u toku osnježavanje staze Poljice, saopćeno je iz OC Jahorina.

"Sistem vještačkog osnježavanja pušten je u rad i proizvodiće vještački snijeg u kontinuitetu do zvaničnog početka zimske sezone u skladu sa vremenskim uslovima. Povdom zvaničnog otvaranja novog sistema osnježavanja Olimpijski centar Jahorina 1. decembra organizuje koncert najveće zvijezde Balkana, Cece Ražnatović", saopćeno je iz OC Jahorina.

"Sistem za vještačko osnežavanje čini vodoakumulacija iz koje se crpi neophodna voda za pravljenje vještačkog snijega i sistem cjevovoda putem kojeg se pod visokim pritiskom voda i vazduh dopremaju do uređaja za proizvodnju vještačkog snijega – snežnih topova i lansera.

OC Jahorina je od ove godine opremljen sa 88 lansera i 25 najsavremnijih snježnih topova za proizvodnju vještačkog snijega marke Tehnoalpin čiji su prozivodi zastupljeni u 70 odsto skijališta u svijetu. Sistemom za vještačko osnježavanje se simulira prirodna pojava prilikom koje se vodena para podiže u atmosferu, gdje se na niskoj temperaturi čestice vodene pare kristališu i tako nastaje prirodni snijeg", kažu iz OC Jahorina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije