Jahorina / Hotel Bistrica prodan za gotovo šest miliona maraka

27. 11. 2018. u 14:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Postupak prodaje hotela Bistrica održan je u ponedjeljak na Jahorini, kako je i bilo utvrđeno Oglasom o javnoj prodaji nepokretnosti objavljenim 9. novembra 2018 godine.

Dostavljene su dvije ponude od kojih je samo Batagon International AG Kolinplatz ispunio uslove utvrđene predmetnim potupkom prodaje i ponudio cijenu od 5.985.900 KM.

Direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić je istaknuo da ova investicija predstavlja veliku šansu za Jahorinu i RS.

"Hotel Bistrica je prije godinu dana, kada smo preuzeli upravljanje OC Jahorina, bio u nezavidnoj poziciji sa veoma lošom perspektivom. Infrastrukturni radovi na planini i skijalištu doveli su do velikog interesovanja investitora za ulaganje na Jahorini i u hotel Bistrica. Sada je došao novi investitor koji u planu ima ulaganje i čiji će dolazak rezultirati interesovanjem i privlačenjem novih posjetilaca i novih investitora, ali ono što je još važnije uposlit će nove zaposlene i lokalna preduzeća", rekao je direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić, saopćeno je iz Centra.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA