Knežević: Ostalo je nekoliko praznih mjesta, bolje da se iskoriste za partnere

Radiosarajevo.ba
Knežević: Ostalo je nekoliko praznih mjesta, bolje da se iskoriste za partnere
Foto: N1 / Zlatko Knežević

Zlatko Knežević, predsjednik Ustavnog suda BiH potvrdio je da su zaposlenici ove ustanove vakcinisani protiv COVID-a u Srbiji.

On je za N1 naveo da su dali saopćenje za javnost, te da ništa nije bilo skriveno.

Pojasnio je da je razlog jer vakcina nije bilo u državi, a kontakti su trajali nekoliko sedmica, nakon čega je pala odluka da se ide.

"Razlog je da vakcina nije bilo, niti će ih biti u narednom periodu. Naši kontakti su trajali tri sedmice i onda odlučili da idemo. Pošto je oko 90 zaposlenih u Ustavnom sudu, taj broj je bio rezervisan za nas odavde. Ostalo je nekoliko praznih mjesta i smatrao sam da je bolje da se to iskoristi za partnere i tako je bilo. Smatrao sam da je bolje da se iskoristi za te ljude jer je osnovni razlog za dogovor oko vakcinacije bio funkcionisanje suda", rekao je Knežević.

Kako je kazao, iskustvo ga uči da se u BiH ništa ne može dogovoriti za dva dana.

"Iskustvo me uči da u BiH ništa ne može za dva dana kako se dogovori, jer da se tako može uraditi ranije bi se uradilo. Jedino što je sigurno je da je Erdogan odobrio donaciju 30.000 vakcina koje si sigurno upućene gdje treba", naveo je Knežević.

Na pitanje zašto zaposlenici nisu čekali vakcinaciju u BiH, on je odgovorio:

"Zaista ne razumijem pitanje, ako se nešto može učiniti dobro - ne vidim razlog zašto čekati i ne uraditi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije