Klub SDA zbog 'tajnog vakcinisanja' traži ostavke premijera Forte i ministara u Vladi

12
Radiosarajevo.ba
Klub SDA zbog 'tajnog vakcinisanja' traži ostavke premijera Forte i ministara u Vladi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Konferencija u Sarajevu

Nakon skandaloznih informacija o tajnom vakcinisanju i iznuđenih priznanja premijera Forte i njegovih ministara da su se preko reda vakcinisali po svojim kabinetima, Klub SDA u Skupštini KS traži odgovornost i ostavke premijera i ministara u Vladi KS, saopćeno je iz Kluba SDA.

"Također, zahtjevamo i precizne odgovore iz Pfizer Vlade KS koga su sve tajno vakcinisali preko reda tj. koje sve ministre i zastupnike, savjetnike, pomoćnike, sekretarice, stranačke kadrove, “nezavisne analitičarke”, rođake i prijatelje. Također tražimo odgovor i koji su se sve načelnici Trojke u Sarajevu preko reda vakcinisali te da li je načelnik Hasan Tanović u svojoj privatnoj ordinaciji Pfizerom vakcinisao i svoje saradnike i drugove", dodaju u saopćenju.

Dalje kako navode, “uvredljivo i sramo je da su se premijer i ministri preko reda tajno vakcinisali”.

“Uvredljivo i sramno je da su se premijer i ministri u Vladi KS preko reda tajno vakcinisali u svojom klimatiziranim kabinetima birajući Pfizer vakcine preporučene onkološkim pacijentima dok građanima, koji stoje u redovima na +40 stepeni i to na samo jednom organizovanom punktu za njih 400 hiljada, ministar Vranić i premijer Forto prijete represivnim mjerama ako se na vrijeme ne vakcinišu.

Stoga, tražimo ostavke premijera i ministara Pfizer Vlade KS koju formalno vodi Edin Forto a koja je vlasništvo Elmedina Konakovića koji se ponovo skriva od odgovornosti i bavi stranačkim poslovima i budžetskim zapošljavanjem dok njegova vlada ne radi ništa osim što se preko reda i u tajnosti vakcinišu istovremeno prijeteći građanima represivnim mjerama”, zaključili su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije