Forto: Opet se dogodio fizički napad na zdravstvenog radnika, poduzet ćemo mjere

12
Radiosarajevo.ba
Forto: Opet se dogodio fizički napad na zdravstvenog radnika, poduzet ćemo mjere
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Konferencija u Sarajevu

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je kako je ponovo došlo do fizičkog napada na zdravstvenog radnika u Domu zdravlja.

Nije otkrio o kojem domu zdravlja se radi, ali je poručio da će poslije ovog poduzeti određene mjere u cilju zaštite radnika.

"U četvrtak se opet dogodio fizički nasrtaj na zdravstvenog radnika u domu zdravlja. Napadač odranije poznat policiji. Pozvati ću rukovodstvo doma zdravlja i predstavnike policije da utvrdimo moguća unaprijeđenja zaštite zdravstvenih radnika na radnom mjestu ", napisao je Forto na Twitteru.

Tužilaštvo BiH traži pritvor za 18 uhapšenih u akciji Black Tie 2 i mjere zabrane za pet osoba

Tužilaštvo BiH traži pritvor za 18 uhapšenih u akciji Black Tie 2 i mjere zabrane za pet osoba

Premijer je dospio u centar pažnje prije dva dana kada je nagovijestio da bi se mogle uvesti represivne mjere kada je u pitanju vakcinacija građana protiv novog koronavirusa.

Pojasnio je da Krizni štab predlaže da nevakcinisane osobe dobiju restriktivne mjere u smislu dolaska na posao. Vakcinu u tom smislu mogu zamijentii negativan PCR test ili drugi način testiranja.

“Ne mogu prejudicirati šta će biti odgovor Vlade KS na zahtjev Kriznog štaba, samo vam mogu reći da, u svoje lično ime govorim, podržavam oštrije mjere za one koji ne žele da se vakcinišu”, poručio je jučer Forto u Zetri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije