Klub SBB-a u Skupštini KS podržao Narod i pravdu, SDP...

E. H.
Klub SBB-a u Skupštini KS podržao Narod i pravdu, SDP...
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Zanimljiv obrat dogodio se na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Naime, tokom rasprave o Izvještaju o radu KJP Sarajevo-šume za 2018., zastupnik Zvonko Marić (SBB) kazao je da će Klub zastupnika SBB glasati protiv ovog izvještaja.

Duraković za RSA objasnila zašto nije došla na sjednicu Skupštine KS

Osim kompletnog kluba zastupnika SDA, sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas ne prisistvuju ni zastupnice Bibija Kerla (DF) i Jasna Duraković (SBB). Na početku sjednice je rečeno da ne prisustvuju iz opravdanih razloga. No kojih tačno, nije poznato. Kontaktirati smo ove zastupnice kako bi pojasnile razloge odsustva.

"Glasat ćemo protiv ovog izvještaja i svakog sličnog izvještaja. A podržat ćemo i prijedloge zastupnice Segmedine Srna-Bajramović (SDP)", istakao je Marić.

Zanimljivo je da na ovaj način Klub zastupnika SBB priklonio se mišljenju SDP-a i Naroda i pravde (NiP).

A podsjećamo prošlog petka je donesena odluka da će SBB, DF i SDA formirati novu skupštinsku većinu, te na taj način "srušiti" dosadašnju većinu tzv. "šestorke".

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković (NiP) podsjetio je da je upravo ova tačka dnevnog reda i pravi razlog zašto na današnjoj sjednici ne prisustvuju svi zastupnici Kluba SDA u Skupštini KS.

Konaković "otkrio" zbog čega Klub SDA nije došao na sjednicu Skupštine KS

U nastavku sjednice zastupnici su raspravljali o Izvještaju o poslovanju Kantonalnoj javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo-šume" za 2018. godinu. Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković ustvrdio je da upravo zbog ove tačke pojedini zastupnici nisu došli na današnju sjednicu. Pritom aludirajući na Klub SDA.

Aludirajući da zastupnici SDA htjeli su izbjeći raspravu o radu prethodne Uprave KJP Sarajevo-šume.

"Ovo je još jedan u nizu kriminalnih radnji s kojima se mi moramo boriti. Zato danas glasamo protiv ovog izvještaja. Upravni i Nadzorni odbori nam prije nisu htjeli ovo prijaviti, zato hvala novoj Upravi", kazao je Konaković.

Većinom glasova, tačnije sa 21 glas protiv "oboren" je izvještaj o radu KJP Sarajevo-šume za 2018. godinu.

Također 21 glas za dobili su i zaključci zastupnice Segmedine Srna-Bajramović (SDP).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije