Konaković "otkrio" zbog čega Klub SDA nije došao na sjednicu Skupštine KS

E. H.
Konaković "otkrio" zbog čega Klub SDA nije došao na sjednicu Skupštine KS
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Konaković otkrio zbog čega Klub SDA nije došao na sjednicu Skupštine KS

U nastavku sjednice zastupnici su raspravljali o Izvještaju o poslovanju Kantonalnoj javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo-šume" za 2018. godinu.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković ustvrdio je da upravo zbog ove tačke pojedini zastupnici nisu došli na današnju sjednicu. Pritom aludirajući na Klub SDA.

Damir Marjanović za RSA: Nema dileme koju ću većinu podržati u Skupštini KS

Prije početka današnje sjednice Skupštine KS iskoristili smo priliku da razgovaramo s nezavisnim zastupnikom Damirom Marijanovićem. Pitali smo ga da li će podržati najavljenu novu kantonalnu većinu (SDA-SBB-DF). "Uopće nemam upitnik po tom pitanju.

Nakon čega su zastupnici zatražili da se provjeri da li se ikad u prošlosti dogodilo da "jedan Klub ne dođe na sjednicu zbog ranije preuzetih obaveza".

Sjednica Skupštine KS počela bez prisustva Kluba zastupnika SDA

Prva sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, nakon najava Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte (DF) o formiranju nove skupštinske većine u tom kantonu, počela je u Sarajevu. Kako je na početku sjednice kazao predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković sjednici prisustvuje 20 zastupnika.

Međutim, rukovodstvo Skupštine KS nije moglo dati tačan odgovor na ovo pitanje. Ipak, Konaković je ustvrdio da se on ne sjeća da je se nekada dogodio ovakav slučaj.

"Moram naglasiti i da su predstavnici Kluba SDA u toku pripreme ove sjednice glasali i za ovu satnicu za održavanje sjednice", istakao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije