Stolac: Klub Bošnjaka žestoko optužio Hrvate nakon sjednice Općinskog vijeća

7
Radiosarajevo.ba
Stolac: Klub Bošnjaka žestoko optužio Hrvate nakon sjednice Općinskog vijeća
Foto: Facebook / Stolac

Općinsko vijeće Stolac danas je održalo svoju prvu sjednicu. Klub Bošnjaka u OV Stolac poslao je saopćenje nakon završene sjednice.

"Na današnjoj sjednici Opštinskog vijeća Stolac, vijećnica Ina Eminović je predložila da se dnevni red dopuni tako da se uvrsti tačka „Odluka o izboru Predsjednika Opštinskog vijeća Stolac''.

Vijećnici hrvatskog političkog bloka su odbili ovaj prijedlog, čime su pokazali da žele nastaviti s dosadašnjom praksom negiranja postojanja Bošnjaka, te nas na ovaj način nastoje u potpunosti isključiti iz svih segmenata društvenog i političkog života u opštini Stolac", poručili su.

Oni ističu da je odbijanje ove odluke odraz nastojanja potpunog obespravljivanja i majorizacije Bošnjaka u Stocu.

"Potpredsjednika koji je hrvatske nacionalnosti, kao i Načelnik opštine, odraz je nastojanja potpunog obespravljivanja i majorizacije Bošnjaka u opštini Stolac.

Klub Bošnjaka u Opštinskom vijeću uložio je 10 (deset) amandmana na Prijedlog Budžeta opštine Stolac, kojim se tražila ravnomjerna raspodjela sredstava. Svaki amandman je odbijen, čime je još jednom potvrđeno da Budžet punimo svi, bez obzira na nacionalnost, a njime ekskluzivno raspolažu Hrvati", kazali su.

Oni smatraju da ovakvim stavom vladajuća politika HDZ-a je iskazala istrajnost u negiranju svih građanskih, ekonomskih, socijalnih, političkih i drugih Ustavom zagarantovanih prava Bošnjaka u opštini Stolac, što je nastavak politike diskriminacije i segregacije Bošnjaka opštine Stolac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije