KJP "ZOI'84" spremni za zimsku sezonu: Ski pass moguće dopuniti online

2
Fena
KJP "ZOI'84" spremni za zimsku sezonu: Ski pass moguće dopuniti online
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Bjelašnica danas bila premalena da primi sve posjetioce

Za predstojeću zimsku sezonu spremni su KJP "ZOI'84" i Olimpijski centar Bjelašnica i Igman, te su realizirana brojna poboljšanja u procesu prodaje uz minimalna poskupljenja.

Istaknuto je da su svi uslovi za najbolju skijašku sezonu već ispunjeni, te da je kapacitet skijališta znatno povećan u odnosu na prethodne sezone, u smislu proširenja sistema vještačkog osnježivanja prije svega i instaliranjem novih ski liftova i žičara.

"Radovi na proširenju staza i izgradnji novih spojnih staza su pri kraju, a sigurni smo da će svi skijaši i borderi Bjelašnicu i Igman doživjeti u potpuno novom svijetlu, kakav i dolikuje olimpijskim planinama" izjavio je Aldin Smajkan, rukovodilac odjela za marketing i prodaju KJP "ZOI 84.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Bijeli pokrivač na olimpijskim ljepoticama: Pao snijeg na planinama oko Sarajeva

Bijeli pokrivač na olimpijskim ljepoticama: Pao snijeg na planinama oko Sarajeva

Korisnici od ove godine neće imati potrebu čekati u redovima za skijašku kartu, već će moći online dopuniti svoj ski pass i doći direktno na ski staze.

"Prve najavljene turističke grupe uglavnom dolaze pred Novu godinu i početkom mjeseca januara. Skijalište sa radom počinje sa prvim adekvatnim vremenskim uslovima, tako da očekujemo otvorenje već u prvoj polovini decembra ili čak ranije.", istakao je Smajkan.

Kako ističe, zbog trenutne ekonomske situacije nastoje da poskupljenja usluga ne budu prevelika, te da je parking sistem unaprijeđen od ove godine, a uveden je automatski sistem naplate i na Malom polju.

Zima ide, ide zima, neka svako čizme ima!

Zima ide, ide zima, neka svako čizme ima!

Potvrđeno je da će 53. Evropsko prvenstvo šumara ove godine biti održano na Igmanu, tačnije na Velikom polju u nordijskim disciplinama. Termin ovog takmičenja je od 5. do 11. februara 2023. godine.

"Nakon višegodišnjih pokušaja dobili smo i odobrenje FIS (Internacionalne skijaške federacije) za održavanje Evropa kupa u terminu 12. i 13. februara i to je nešto što posebno odvaja sezonu koja je pred nama od svih prethodnih", kazao je Smajkan. 

Naglasio je da se ovo takmičenje održava u Bosni i Hercegovini prvi put nakon više od 35 godina.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije