Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad će opet biti snijega

2
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad će opet biti snijega
Radiosarajevo.ba / Jesen u Sarajevu

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Bihać, Bugojno, Drvar, Sanski Most 0; Banja Luka, Grude, Ivan Sedlo, Jajce, Livno, Sarajevo, Sokolac, Srebrenica, Tuzla, Zenica 1; Prijedor 2; Doboj, Široki Brijeg 3; Bijeljina 4; Mostar, Stolac, Trebinje, Zvornik 5; Neum 9; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 7 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. U prijepodnevnim satima, osjet hladnoće, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, biće izraženiji, stoga je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, te reducirati boravak na otvorenom. U Hercegovini sunčanije, pri tome i svježije nego je uobičajeno. Kao rezultat stabilizacije vremena, opšta slika dodatno će se, širom zemlje, popraviti u drugom dijelu dana. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se postepeno umanjiti.

Tragična nesreća u BiH: Muškarac (39) smrtno stradao prilikom pada s dalekovoda

Tragična nesreća u BiH: Muškarac (39) smrtno stradao prilikom pada s dalekovoda

Nedim Sladić dao prognozu za zimu i otkrio hoće li biti snijega: "Ekstremi nas ne smiju iznenaditi"

Nedim Sladić dao prognozu za zimu i otkrio hoće li biti snijega: "Ekstremi nas ne smiju iznenaditi"

Danas će u Bosni preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar uglavnom slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 15 °C. U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 8 °C.

U petak pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 °C. 

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći, u većem dijelu naše zemlje, u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica ili slab snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 9, na jugu do 12 °C. 

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom. Tokom dana padive slaba i postepeno prestaju. U Hercegovini poslije podne djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 13 °C. 

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 5, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije