Kinezi žele finansirati i graditi puteve u BiH

1
Fena
Kinezi žele finansirati i graditi puteve u BiH
Foto: Ministarstvo komunikacija i prometa / Predstavnici kompanije PowerChina kod Mitrovića

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas u Sarajevu sa predstavnicima kineske kompanije PowerChina koji su izrazili veliku zainteresiranost i spremnost da učestvuju u projektu izgradnje dijela autoceste Glamočani – Mrkonjić Grad – Mliništa.

Riječ je o autocesti koja ide od Glamoča prema Splitu, a koja se preko Okučana povezuje s Mađarskom.

Kompanija PowerChina, koju je na ovom sastanku predvodio Liu Zhidong, glavni predstavnik ove kompanije u BiH, zainteresirana da u tom projektu pruži cijeli niz usluga od investiranja i finansiranja, planiranja i projektiranja, izgradnje, proizvodnje opreme do upravljanja radovima, kroz oba entiteta, i FBiH i RS.

Mitrović je iskazao spremnost Ministarstva i njega lično da, u skladu sa svojim ingerencijama, pomogne ovoj kineskoj kompaniji da ostvari kontakte sa predstavnicima RS-a.

"Stoga je dogovoreno da se u narednom periodu organizira sastanak sa predstavnicima Rs, kineske kompanije PowerChina i Ministarstva komunikacija i prometa BiH na kojem bi se izložili detalji i uvjeti u vezi sa ovim projektom", saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Šta će biti s FBiH, nije dalje navedeno u saopćenju...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije