KCUS raspisao konkurs: Prilika za specijalizaciju 46 ljekara

Radiosarajevo.ba
KCUS raspisao konkurs: Prilika za specijalizaciju 46 ljekara
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Ukupno 46 pozicija otvoreno je za ljekare s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koji će u narednom periodu moći proći proces specijalizacije u pojedinim oblastima.

Oni će u najvećoj zdravstvenoj instituciji u BiH moći ostvariti radni odnos do okončanja specijalizacije, a KCUS traži ljekare u 23 oblasti medicine. Ipak, da bi se prijavili za specijalizaciju na gotovo sve odjele potrebno je da su već zaposlenici KCUS-a.

Najviše ih se traži za odjel Pedijatrije, gdje su otvorena mjesta za pet ljekara, zatim na odjele Internističke onkologije, Kardiologije i Kliničke radiologije, gdje postoje mjesta za po četiri ljekara, te najzad odjele Ortopedije i Patologije, gdje će biti primljena po tri kandidata.

Jedno ili dva radna mjesta za specijalizaciju otvorena su u oblastima Abdominalne hirurgije (2), Anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine (1), Gastroenterohepatologije (1), Ginekologije i porodiljstva (1), Hematologije (2), Hemodijalize (1), Infektologije (2), Kliničke imunologije (1), Kliničke mikrobiologije (1), Medicinske biohemije (2), Nefrologije (1), Nuklearne medicine (1), Psihijatrije (2), Pulmologije (2), Reumatologije (1), Uregentne medicine (1) i Urologije (1).

Brojni su uvjeti koje ljekari moraju ispuniti, kako bi bili primljeni u proces specijalizacije, a sve detalje konkursa možete pogledati na sljedećem linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije