KCUS i Ambasada Kine nastavljaju s projektom besplatnih pregleda građana

Radiosarajevo.ba
KCUS i Ambasada Kine nastavljaju s projektom besplatnih pregleda građana
Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) i Ambasada NR Kine nastavljaju s projektom besplatnih pregleda građana, starijih od 65 godina.

"Ove godine pregledi će se raditi za pacijente s područja općina Stari Grad i Novi Grad. U okviru tog projekta, 2016. godine besplatni pregledi rađeni su za pacijente s područja općina Centar i Novo Sarajevo", navodi se.

Besplatni pregledi za građane s područja Općine Novi Grad vršiti će se  9. novembra, dok će građani s područja Općine Stari Grad biti na programu 16. novembra.

U okviru projekta pacijentima će biti urađen internistički pregled, laboratorijske analize, te osnovni oftalmološki pregled s ciljanom detekcijom katarakte.

Pacijenti će na preglede doći s identifikacionim dokumentom (lična karta i/ili zdravstvena knjižica).

"Naručivanje pacijenata vršit će se putem Instituta za NIR svakim radnim danom do 16 sati na telefone 033/298-598 i 033/297-264.  Prijave za građane s područja Općine Novi Grad su do 7. novembra (16.00), a za građane s područja Općine Stari Grad do 14. novembra (16 sati), saopćeno je press službe KCUS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije