Katolička crkva u BiH traži povrat imovine od države

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Role

Svim vjerskim institucijama treba oduzeti imovinu, samo tada će pravada biti zadovoljena.

Postoji bolji uzor

Ugledati se možda na Mustafu Kemala Ataturka koji je udario temelje moderne Turske i time u velikoj mjeri suzbio nepovoljne gospodarstvene efekte (lokalne vjerske vođe nesmiju previše biti bliske sa politikom).

Dnevni red

HAJDE SJAŠITE VIŠE

Martić

Ako je Titov režim oduzimao imovinu a tog režima nema trideset godina kako to da nova nekomunistička vlast do sada tu imovinu nisu vratili?

ccc

treba im sve vratit...i udarit porez na imovinu!

Dudek Krivousti Njofra

Bošnjacima je Agrarna REFORMA AU,KRALJEVINE SHS,SRBOCETNICKE JUGE JOZE BRAVARA OTETO MOJ VINKO I SADA OTIMAJU ISTI SRBI A BOGAMI I RVATI

Moj je bio Alhos

Ako se usvoji bilo kakav zakon o restituciji onda nam je najbolje da svi pakujemo stvari i idemo odavde. Mnogi su dobili i odštete za nacionaliziranu imovinu ali zbog neažurnosti upravnih organa i gruntovnice nisu ispisani iz grunta.Sada se odjednom pojavljuju nekakvi nasljednici od petog koljena koji i ne znaju gdje se nalazi nekretnina ali su vidjeli da im je pradedo upisan sa nekakvim dijelom u knjigama. Nije jedini Tito i komunisti oduzimali imovinu. Imovinu su oduzimali i u kraljevini SHS i kraljevini Jugoslaviji i u NDH starosjediocima a naseljavali iz drugih djelova. Zašto da ja ili moje dijete ispašta zbog nekakvih istorijskih da li pobjeda ili promašaja. Da bi ispoštovali ovo što pojedinci traže i naši unuci bi radili samo za vračanje nečije imovine. U to vrijeme je to bilo pravedno jer i oni koji su imali tu imovinu su je stekli na neki čudan, nelegalan ili sumljiv način. Dosta tih nekretnina više i ne postoji , napravljene nove zgrade, čitavi gradovi i naselja.

Istina

Da, muslimani ništa ne vraćaju vjerskim zajednicama Hrvata i Srba! Treba im vratiti istom mjerom!

/ Najnovije