Kaplan: U Stocu se borimo protiv fašizma, a SDA gaji tekovine antifašizma

Anadolija
Kaplan: U Stocu se borimo protiv fašizma, a SDA gaji tekovine antifašizma
/ Anadolija
"Ako u Stocu ne budu izbori, bit će anarhija", kazao je Salmir Kaplan, kandidat za načelnika ispred 'Inicijative za Stolac'.

On je ovo izjavio prilikom svečanosti obilježavanja 72. godišnjice oslobođenja Stoca od fašizma, nakon što je sa svojim saradnicima učestvovao u polaganju vijenaca za poginule borce u Drugom svjetskom ratu.

"Danas sam se ovdje pojavio kao kandidat za načelnika ispred 'Inicijative za Stolac'. SDA Stoca, čiji sam predsjednik, gaji tekovine antifašizma. U Stocu nije završena borba protiv fašizma koji je je prisutan kroz lokalnu administraciju. Danas sam dao podršku antifašistima koji su se skupili iz cijele BiH i zahvalan sam što su došli u Stolac da nama daju podršku u borbi protiv fašizma", kazao je Salmir Kaplan.

On je naglasio da su protekla  dešavanja ujedinila narod Stoca te poručio da se izbori u ovome gradu moraju ponoviti.

"Moraju u Stocu biti izbori. Ako ne budu izbori, bit će anarhija, jer neće niko priznati ovu vlast i ne može biti ova vlast. Ne može se vladati na osnovu izbora koji su pokradeni prije četiri godine", zaključio je Kaplan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije