Kapa dolje, majstore: Anonimno i ove godine platio račune za 16 porodica

Radiosarajevo.ba
Kapa dolje, majstore: Anonimno i ove godine platio račune za 16 porodica
Rama-prozor.info / Idiličan pogled na Ramsko jezero

Živimo u vremenu interneta, brzog “protoka” informacija, putovanja u svemir i svakojakih “čuda” modernog doba, ali i u vremenu otuđenosti, u kojemu nas iznenadi informacija da još uvijek ima ljudi koji žele pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Već nekoliko godina za redom, jedan građanin Prozor/Rame, koji želi ostati anoniman, pred božićne blagdane siromašnim porodicama plati račune za potrošenu električnu energiju.

Nastavljajući sa svojom “tradicijom”, u poslovnici "Elektroprivrede HZ HB", odjelu u Prozoru, u petak je platio račune za 16 porodica koje nisu bile u stanju podmiriti dugovanje, i time im barem malo olakšao svakodnevicu kroz blagdane koji su pred nama, saznaje portal Rama-Prozor.info.

Svoju humanu stranu, piše ovaj portal, ovih dana pokazali su i djelatnici HE “Rama”, koji su kroz internu akciju, koju provode svake godine pred Božić, u preduzeću organizirali prikupljanje novčanih priloga za porodicu preminulog Milana Ćavara Miće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije