Na Sarajevski aerodrom sletio prvi avion nove bh. kompanije FlyBosnia

Radiosarajevo.ba
Na Sarajevski aerodrom sletio prvi avion nove bh. kompanije FlyBosnia
Foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo / Na sarajevski aerodrom sletio prvi avion nove bh. kompanije FlyBosnia
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio je prvi avion aviokompanije Flybosnia, prve sa bh. nacionalnim predznakom, nakon ugašenog BH Airlinesa. Riječ je avionu Airbus A 319 koji nosi ime "Sarajevo", a ima 156 mjesta, od kojih 12 u poslovnoj klasi.

Avion ima 156 mjesta, od kojih 12 u poslovnoj klasi.

Ove godine izabrano je kabinsko osoblje, 20 stjuardesa i stjuarda.

U toku je uspostavljanje redovnih evropskih ruta, uz progresivno uključivanje destinacija poput Londona, Frankfurta, Rima i Pariza, uz dodatne planove pružanja letova za Rijad, naročito u periodu visoke sezone.

Na sarajevski aerodrom sletio prvi avion nove bh. kompanije FlyBosnia - undefined

Foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo / Na sarajevski aerodrom sletio prvi avion nove bh. kompanije FlyBosnia

“U narednih 12-18 mjeseci želimo da se broj letova u Sarajevu i izvan Sarajeva više nego udvostruči. FlyBosnia teži da postane održiva aviokompanija sa sjedištem u Sarajevu, koja povezuje Bosnu i Hercegovinu sa odabranim međunarodnim destinacijama putem direktnih letova. Naš početni fokus će biti na Evropi, progresivno uspostavljanje destinacija uključujući London, Pariz, Frankfurt, Rim, Moskvu itd., kao i pružanje sezonskih letova drugim odabranim destinacijama na Bliskom istoku", kazao je direktor ove kompanije Chris Gabriel.

"Ovo je izuzetno pozitivna priča, kako za Međunarodni aerodrom Sarajevo, tako i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Poželjet ćemo ovom mladom prijevozniku, koji je već zaposlio veliki broj bh. građana, puno letova, širenje mreže, te da u skoro vrijeme uvedu i letove prema evropskim destinacijama, a kako su i najavili", izjavio je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

Planovi su da se u narednom periodu nabavi još jedan Airbus A319 za širenje mreže operacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije