Nova aviokompanija FlyBosnia podnijela zahtjev za potvrdu vazdušnog operatora

S. Š. J.
Nova aviokompanija FlyBosnia podnijela zahtjev za potvrdu vazdušnog operatora
U Sarajevu je osnovana nova aviokompanija koja je počela i proces traženja uposlenika.

Riječ je o kompaniji FlyBosnia, a trenutno je u potrazi za kabinskim osobljem te je na portalu objavljen konkurs za zapošljavanje deset uposlenika od kojih se traži da govore i čitaju tečno engleski i bosanski/hrvatski/ srpski, a prednost je poznavanje još jednog jezika. Trenutno je u fazi izrade i internet stranica  flybosnia.ba.

Glasnogovornik Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA) Aleksandar Lalović je za Radiosarajevo.ba potvrdio da je kompanija FlyBosnia podnijela Zahtjev za dobijanje certifikata za prevoz putnika.

"BHDCA je zaprimila Zahtjev za potvrdu vazdušnog operatora od kompanije FlyBosnia. Na osnovu Zakona o vazduhoplovstvu BiH i podzakonskih akata koji reguliraju ovu oblast BHDCA će izvršiti analizu dostavljene dokumentacije i procjenu kompanije za ispunjavanje uvjeta za dobijanje Potvrde vazdušnog operatora (AOC). Potom bi uslijedila procedura izdavanja potvrde koja će trajati 90 dana", dodao je Lalović.

Al Shiddi grupacija je najveći arapski investitor u BiH, a u glavnom gradu BiH posjeduje Sarajevo City Centar i hotel Bristol (sada Novotel), a gradi i luksuzno naselje Poljine Hills.

Kao osnivači kompanije FlyBosnia u Registru poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini navode se Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi. Trenutno nije poznato gdje će ova kompanija letjeti, ali se može pretpostaviti da će prvenstveno povezivati BiH s arapskim zemljama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije