Kanton koji iskače od prosjeka: Imaju više oporavljenih nego zaraženih

Radiosarajevo.ba
Kanton koji iskače od prosjeka: Imaju više oporavljenih nego zaraženih
Wikipedia / Goražde

Iz Bosanskopodrinjskog kantona Goražde jučer je u Sarajevo upućen 61 uzorak i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). 

Saopćio je to jutros Štab civilne zaštitte ovog kantona. 

Zaključno sa 23. aprilom, u BPK je osam osoba pozitivnih na koronavirus, a 13 ih je oporavljeno. To je znatno više od bh. prosjeka i prema trenutno dostupnim podacima, to je jedini kanton u Federaciji BiH sa višim brojem oporavljenih nego zaraženih. 

U Federaciji BiH, prema podacima sa zvanične stranice www.covid-19.ba, zaražene su 784 osobe, a aoporavljene 202. U RS-u, zaraženo je 617 osoba, dok je 306 oporavljenih.

U Kantonu Sarajevo u period od 30. januara do 22. aprila testirano je 2.698 osoba. Pozitivnih je 124, od toga 18 retestiranih i 22 izliječene osobe. 

Aida Pilav, direktorica Zavoda za javno zdravstvo KS i predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS kazala je na jučerašnjoj konferenciji da na jednog jednog pozitivnog u KS dolazi 0,3 oporavljanih pacijenata te da to govori u prilog dobroj kontroli epidemije.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije