Lijepa vijest iz Goražda: Jedini pacijent u izolatoriju otpušten kući

Fena
Lijepa vijest iz Goražda: Jedini pacijent u izolatoriju otpušten kući
Foto: Fena / Goražde

Jedini pacijent u goraždanskom izolatoriju koji je bio inficiran novim sojem koronavirusa, oporavljen je i otpušten kući, potvrdila je direktorica Kantonalne bolnice Goražde, prim.dr. Nermina Kamenica.

„Riječ je o 84-godišnjem pacijentu koji je bio smješten u izolatorij u privatnom stambenom objektu, kojim upravlja Kantonalna bolnica. Imao je udružene hronične bolesti, bio je inficiran koronavirusom i liječio ga je tim doktora bolnice uz superviziju prof. Nade Koluder. Rezultati dva uzastopna testiranja bili su negativni tako da je otpušten“, pojasnila je dr. Kamenica.

Dodala je da je situacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi stabilna, da se u kontinuitetu testiraju svi uposlenici čiji su rezultati negativni.

„Intenzivnija testiranja u Kantonalnoj bolnici su uslijedila nakon što je osam zaposlenih inficirano koronavirusom. Troje od njih već su na dobrom putu ka izliječenju, s obzirom da su prvi rezultati testiranja negativni ali da bi se smatrali potpuno oporavljenima potrebno je uraditi i dodatna testiranja. Svi se nalaze u izolaciji, osjećaju se dobro i nemaju simptoma“, kazala je direktorica Kantonalne bolnice Goražde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije