Kandidat za gradonačenika Zagreba: Dok sam ja bio u opkoljenom Sarajevu...

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

ZE-072-21

Dragi Davore kakav goropadan jezik govoriš čudime da si uopšte normalan. Od onako lijepog Bosnskog jezika koji se govori skoro na cijelom Balkanu, ti govoriš jezikom fašista i zlikovaca koji se seru na sve što nije ustaški hrvatsko!

Gost

Dragi ZE-072-21, zaboravljas da Bosanski jezik nikada nije postojao, nego srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski. U tvom vokabularu ocito ima neki bosanski koji samo spominje ustase i cetnike, a zaboravio si handzarlije, mudzahedine, vehabije.b. Ovi zadnjepomenuti su iz bosanskog jezika.

@Gost

A ti zaboravljaš da i u hrvatskom(uprskom patetičnim pokušajima) ima itekako bosanskog,čak i turskog ,o srpskom da ne pričamo,imaju više turcizama nego bosanci ,ili ako ti se svidja tako,bošnjaci . Do kojeg perioda sežeš kada kažeš da nije postojao Bosanski već samo hrvatski i srpski???

Miki

Ja, i?

BiHljena po ljena na teritljena

Hrvatska je vještačka tvorevina napravljena največim dijelom na teritoriji Bosne. Hrvati nisu nikada u historiji imali ni jezik ni državu. Odkada su se odrekli pravoslavlja i prihvatili katoličanstvo Hrvati su bilu uvjek sluge zapadnih katoličkih sila u čije su ime ubijali svoje komšije muslimane i pljačkali njihovu teritoriji. Hrvtaski jezik postoji isto kao i Dalmatinski. Dvije trečine današnje fašističke Hrvatkse se nalazi na teritoriji Bosne na kojoj su Hrvati u ime Vatikana učinii genocide nad muslimanima porušili sve tragove Islamske kulture i napravili sebi genocidnu fašističku najmadžu državu na svijetu koja svome postojanju može zahvaliti samo Bosni i Bosancima koji su je uvijek oslobadali iz fašističkih čeljusti Vatikana, pa čemo akobogda i ovaj put. Mi Bosnci nemamo ništa protiv što Hrvati koriste Bosanski jezik. Htvati trebaju biti ponosni i zahvalni što koriste Bosanski jezik. Austrijanci kao i Amerikanci govore isto tudžim jezikom i ne svojataju ga kako to maloumni fašistoidni Hrvati rade!

Istina jedina

Ma, nemojte se svađati uzlud! I bošnjaci muslimani i hrvati- nastali ste od srba!

/ Najnovije