Kakvo vrijeme nas očekuje ovog vikenda

Radiosarajevo.ba
Kakvo vrijeme nas očekuje ovog vikenda
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo danas

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 33°C, saopćeno je.

BIOPROGNOZA: Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno utiče na raspoloženje većine ljudi. Zbog neugodne južine i visokih temperatura moguće su reakcije kod osjetljivih ljudi i hroničnih bolesnika poput malaksalosti, nervoze, bolova na mjestima povreda. Neophodno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja.

Sutra se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C.

U ponedjeljak, 31. augusta, u Bosni i Hercegovini se prognozira jače naoblačenje koje će usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Maksimalna dnevna temperatura zraka se prognozira od najnižih 22°C na području Krajine i sve toplije prema jugu i istoku zemlje do 32°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije