Kakvo vrijeme meteorolozi najavljuju ovog vikenda

Radiosarajevo.ba
Kakvo vrijeme meteorolozi najavljuju ovog vikenda
Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Kupres, Livno -11; Ivan Sedlo -9; Bjelašnica, Bugojno -8; Goražde, Jajce, Sarajevo, Zenica -7; Bihać -5; Gradačac, Sanski Most, Tuzla -4; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Čapljina -3; Zvornik -2; Trebinje 1; Mostar, Neum 4.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953 hPa, za 9 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

 

Bioprognoza: Opšta slika će biti povoljna. Lagani porast temperatura nakon hladnog jutra, dan će činiti ugodnijim, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale djelimično umanjiti. Na jugu će biti sunčanije, dok će u unutrašnjosti zemlje, naročito u gradovima i po kotlinama, duže zadržavanje magle i onečišćen zrak, uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima. Preporučljivo je boraviti u prirodi, na većim nadmorskim visinama.

 

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Dnevne temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 12 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 2 °C.

 

U nedjelju pretežno vedro. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od -2 do 3, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 °C.

 

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od -5 do -1, na jugu od 0 do 4, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 8 do 13 °C.

 

U utorak u Posavini i u Krajini sa dugotrajnom maglom i niskim oblacima. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 0 do 4, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 10 do 14 °C.

 

U srijedu pretežno sunčano. Jutro sa mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -7 do -2, na jugu od -1 do 3, a dnevne od 0 do 4, na jugu od 8 do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije