Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Subota donosi kišu u Bosni i Hercegovini, ponegdje i nevrijeme

0
Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Subota donosi kišu u Bosni i Hercegovini, ponegdje i nevrijeme
Foto: Arhiv / Ilustracija / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Sokolac 9 stepeni, Bugojno i Srebrenica 11, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 12, Sarajevo 13, Drvar, Livno, Zenica i Zvornik 15, Banja Luka, Bihać, Doboj, Sanski Most i Tuzla 16, Prijedor 17, Bijeljina, Gradačac, Stolac i Trebinje 19, Mostar 20, Neum 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Danas Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen.

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna, što će pozitivno djelovati na raspoloženje većine populacije. Nakon mirnijeg sna i svježijih jutarnjih sati, sa porastom temperatura i nešto izraženijim osjetom sparine poslije podne, kod hroničnih bolesnika su moguće blaže tegobe, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Također, usljed relativno visokih vrijednosti UV indeksa poželjno je izbjegavati duže boravke na suncu.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

ZA 1. 7.2023 (Subota), U Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepena.

Planirate u julu ići na more u Hrvatsku? Dobro pročitajte prognozu poznatog meteorologa

Planirate u julu ići na more u Hrvatsku? Dobro pročitajte prognozu poznatog meteorologa

ZA 2. 7.2023 (Nedjelja), U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabijim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepena. 

ZA 3.07.2023 (Ponedjeljak), U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije