Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima
Jutros je u Hercegovini i zapadnoj Bosni vedro, a u ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Goražde 13; Livno, Sokolac 14; Ivan-sedlo, Kupres, Sarajevo 16; Bugojno, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla 17; Doboj 18; Banja Luka, Bihać, Jajce, Prijedor, Zvornik 19; Bijeljina, Gradačac, Zenica 20; Mostar, Trebinje 23; Neum, Čapljina 24.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Tokom noći i prijepodneva bit će ugodnije, s više svježine, u drugom dijelu dana opća slika će se djelimično pogoršati. Probleme osjetljivim osobama može uzrokovati pojačan osjet sparine i visoke temperature. Neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Danas će u Hercegovini i zapadnoj Bosni prevladavati pretežo vedro. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Povremena kiša ili lokalni pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu, očekuju se u Krajini, Posavina i dijelovima centralne i istočne Bosne. Izraženije grmljavinsko nevrijeme, u prvom dijelu dana, je moguće lokalno u centralnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjeren, zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 27 do 32, na jugu od 32 do 36 °C.

U Sarajevu nakon oblačnog jutra postepeno smanjenje oblačnosti. Tokom dana moguća je slaba kiša ili pljusak praćen grmljavinom. Dnevna temperatura oko 29 °C.

Subota: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim, centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 22 do 25, a najviša dnevna od 32 do 37 stepeni.

Nedjelja: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u večernjim satima, lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 22 do 25, a najviša dnevna od 33 do 38 stepeni.

Ponedjeljak: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima, lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 16 do 23, na jugu od 22 do 25, a najviša dnevna od 33 do 39 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije