Kako se ponašao Josip Barić dok je Dženan bio u bolnici: Mali je mrtav, završite to

5
A. L.
Kako se ponašao Josip Barić dok je Dženan bio u bolnici: Mali je mrtav, završite to
Foto: Dž.K / Dolazak u Sudnicu

Na današnjem ročištu u predmetu protiv Zijada Mutapa i drugih, a koji se terete da su prikrivali način stradanja Dženana Memića u 2016. godini, zaštićeni svjedok M-10 ispričao je neke detalje o kojima javnost do sada nije bila upoznata.

Između ostalog, M-10 je govorio o policajcu Josipu Bariću i onome šta je on pričao u trenucima dok je Dženan Memić još uvijek bio živ i borio se u bolnici.

Prema iskazu zaštićenog svjedoka, Josip Barić je bio u Saobraćajnoj policiji kada je M-10 stigao dati izjavu na poziv Hasana Dupovca.

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

Kako nam je rekao otac Dženana Memića, Muriz, svjedok je ispričao da je tog dana upitao Barića 'kako je momak', na šta mu je Barić odgovorio: 'Ma, završite to, mali je mrtav'.

Nakon toga, prema iskazu svjedoka M-10, Barić dodaje: "Sve je ona mala k******na, ona sve zna, ja sam je ispitivao."

Zaštićeni svjedok je prethodno pričao i o nedjelima Hasana Dupovca i Alise Mutap.

Između ostalog, otkrio je kako je lično on, dan nakon nesreće, pričao s Alisom u domu Zijada Mutapa, koja mu je tom prilikom kazala da je vidjela mali zeleni automobil, osobu tamnijeg tena koja nije Rom, raščušane kose, s palicom u ruci, koja sjeda u automobil na zadnje sjedište, te se osvrće prema Alisi i daje joj neki znak koji je ona shvatila kao poruku 'Eto vam sad'.

Sljedeće ročište na rasporedu je narednog četvrtka u 9 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije