Kako podijeliti 330 miliona eura: Sastanak čelnika HDZ-a, SNSD-a i SDA s MMF-om i EU

Fena
Kako podijeliti 330 miliona eura: Sastanak čelnika HDZ-a, SNSD-a i SDA s MMF-om i EU

Danas će se održati sastanak HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA s dužnosnicima EU i MMF-a u Sarajevu, objavljeno je na službenoj web stranici HDZ-a BiH. 

Kako se navodi, predsjednik HDZ-a, Dragan Čović je izrazio nadu kako će jutrošnji sastanak u Sarajevu "otkloniti nesporazume oko aranžmana s MMF-om i zaustaviti medijsko dezinfomiranje od strane dužnosnika Stranke demokratske akcije".

Podsjetimo, spor je nastao zbog 330 miliona eura predviđenih novim kreditnim aranžmanom BiH s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Većina članova Fiskalnog vijeća BiH, predstavnici državnih i entitetskih vlasti, potpisali su sporazum o kreditu MMF-a, no Jelka Milićević i Vjekoslav Bevanda, ministri finansija FBiH i BiH, traže da se u sporazum unesu i kantoni. Također, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH zatražio je da manjem bh. entitetu pripadne više od dosad uobičajene jedne trećine sredstava MMF-a.

Bevanda VS Novalić: Ostaje li BiH bez 330 miliona eura i ko je kriv?

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda izrazio je žaljenje što danas nije bilo kvoruma za održavanje sjednice Fiskalnog vijeća BiH zbog nedolaska predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije