Kako je Vučić sinoć odbio Dodikov poziv: "Ne, ne..."

Radiosarajevo.ba
Kako je Vučić sinoć odbio Dodikov poziv: "Ne, ne..."
Blic.rs / Detalji s večere u Sarajevu
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bezuspješno je pokušavao sinoć da se sastane u Istočnom Sarajevu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Čak i u vrijeme večere, koju su u čast srpskog premijera i ostalih učesnika Samita, priredili domaćini bili su bezuspješni pozivi.

Kako saznaje BN televizija, u vrijeme večere koju su domaćini, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegov zamjenik Mirko Šarović, priredili u sarajevskom restoranu Dodik je pokušavao da umoli Vučića da se vide... Telefon srpskom premijeru u dva navrata je zvonio...

Prvi put Vučić, prema izvoru BN televizije, nije odgovarao na poziv, iako je znao ko zove. Na drugi poziv, iako s "grimasom na licu", se javio i kratko razgovarao...

"Ne, ne mogu, gužva mi je... ne mogu protokol da menjam... kako sada obezbeđenje da dižem... Bili smo skoro zajedno, ne, ne mogu sada...", bio je odgovor Vučića na ponovljeni Dodikov poziv da se sastanu, tvrdi izvor BN televizije.

Prema istom izvoru, večera u restoranu je trajala oko tri sata i protekla je u dosta opuštenoj atmosferi. Vučić sinoć nije imao vremena za Dodika.

Srpski premijer Aleksandar Vučić jučer u popodnevnim satima je doputovao u Sarajevo, gdje će danas učestvovati u radu samita premijera Zapadnog Balkana.

Samitu će prisustvovati i komesar EU za politiku proširenja Johanes Han i ministar za vanjske poslove Italije Angelino Alfano, čija zemlja će biti domaćin Samita država zapadnog Balkana koji treba da bude održan u Trstu u julu ove godine.

Zbog samita, odnosno zbog prisustva srpskog premijera Aleksandra Vučića, Sarajevo je pod policijskom opsadom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije