Jutros u Sarajevu nula stepeni: Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana

0
Radiosarajevo.ba
Jutros u Sarajevu nula stepeni: Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je po kotlinama Bosne bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -2 stepeni; Bihać, Bugojno, Drvar, Gradačac, Jajce, Livno, Sanski Most, Sarajevo-Bjelave, Tuzla 0; Zenica 1; Ivan-sedlo, Široki Brijeg 2; Grude 4; Mostar 6; Neum 9 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Uz postepenu stabilizaciju vremenskih prilika, opšta slika će se poboljšavati sa odmicanjem dana. U unutrašnjosti će nešto duže zadržavanje magle i naoblake prije podne, osjetljivim osobama uzrokovati slabije poteškoće. Na jugu, većim dijelom dana uz povećanu oblačnost i povremene padavine, što bi kod meteoropata moglo dovesti do tegoba u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Sa noćnim satima, u cijeloj zemlji bi trebalo biti ugodnije. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra i večeri.

Danas, prije podne po kotlinama sa maglom i niskim oblacima, u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno. U Hercegovini veći dio dana umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima lokalno može pasti malo kiše. Smanjenje oblačnosti u Hercegovini u večernjim satima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U Sarajevu magla i niska oblačnost. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

3. februar 2021. godine, u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stepeni.

4. februar 2021. godine, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stepeni.

5. februar 2021. godine, u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije