Zbog vremenskih neprilika izdato žuto upozorenje: Evo za koje bh. gradove

0
Anadolija
Zbog vremenskih neprilika izdato žuto upozorenje: Evo za koje bh. gradove
Foto: EPA-EFE / Sarajevo

Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika izdato je u većem dijelu Bosne i Hercegovine. 

Upozorenje zbog magle izdato je za područja Bihaća i Tuzle, dok je i zbog niskih temperatura na snazi za Sarajevo. Niske temperature očekuju se i u Livnu, Višegradu, Foči i Mostaru.

Jutros je u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne bilo hladno i maglovito vrijeme. U ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine bilo je vedro.

Najniža temperatura zraka izmjerena je u Livnu, minus pet, dok je najtoplije bilo u Neumu, sedam stepeni. U Sarajevu su izmjerena minus četiri stepena.

Danas se po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne prognozira se magla koja će se postepeno smanjiti u drugom dijelu dana. Na sjeveru zemlje preovladavati će dugotrajna niska oblačnost ili magla tokom cijelog dana. U Hercegovini, te zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama očekuje se mala do umjerena oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji, a tokom noći sa subote na nedjelju u Bosni se očekuje slab snijeg, a u nizinama može padati i slaba kiša. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, u sunčanijim područjima od 9 do 14 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije