Jutros snijeg i kiša - meteorolozi objavili prognozu do srijede

Radiosarajevo.ba
Jutros snijeg i kiša - meteorolozi objavili prognozu do srijede
Jutros je u većem dijelu Bosne oblačno vrijeme, dok je u Krajini vedro.

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima u nizinama pada slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini je pretežno sunčano, osim u sjevernim područjima gdje je oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -9; Sanski Most -3; Kupres i Prijedor -2; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno i Sokolac -1; Jajce i Široki Brijeg 0; Sarajevo i Srebrenica 1; Stolac i Tuzla 2; Doboj, Trebinje i Zenica 3; Bijeljina, Gradačac i Zvornik 4; Čapljina 5; Neum 6; Mostar 7°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 4hPa je viši od normalnog i raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će biti stabilnije vrijeme, niže temperature uz povećanu naoblaku i slabije padavine, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, naročito tokom jutra. Opća slika će biti nešto lošija u drugom dijelu dana.

Danas će u većem dijelu Bosne prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena u Krajini. Prijepodne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima u nizinama će padati slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine prijepodne pretežno sunčano, a od sredine dana povećanje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. U Sarajevu oblačno. Prijepodne sa susnježicom ili slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5°C.

U utorak pretežno sunčano vrijeme, uz postepen porast naoblake u većem dijelu Bosne poslijepodne. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 1 do 6, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 12 do 16 °C.

U srijedu malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 0 do 6, a dnevne od 8 do 13, na jugu od 13 do 17 °C.

U četvrtak jutro umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature od 1 do 5, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 10 do 16, na jugu do 18 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije