Jutros na Bjelašnici -16: Šta meteorolozi najavljuju za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici -16: Šta meteorolozi najavljuju za dane vikenda
Radiosarajevo.ba / Bjelašnica
Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. U Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -16 stepeni, Livno -6, Goražde -3, Drvar, Ivan-sedlo, Jajce, Prijedor i Sokolac -2, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most i Tuzla -1, Bugojno i Sarajevo 0, Srebrenica, Zenica i Zvornik 1, Bihać 2, Stolac i Trebinje 3, Neum 4, Mostar 6 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 955 milibara, za 13 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Slično kao u proteklom periodu, opća slika je povoljna. Stabilne vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije. Po kotlinama je izgledno nešto duže zadržavanje magle, a problemi kod osjetljivih osoba mogući su i usljed povećanog zagađenja zraka u pojedinim mjestima. Tokom jutra i večeri će biti hladnije, stoga je neophodno biti oprezniji i primjereno se odjenuti.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima s mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 4 stepena.

Subota: U Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. U jutarnjim satima s mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 6 do 10 stepeni.

Nedjelja: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na planinama malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Jutarnja temperatura od -8 do -3, na jugu od -2 do 2, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 7 do 11 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Jutarnja temperatura od -7 do -3, na jugu od -1 do 2, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 7 do 11 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije