Jutros magla i oblačno u BiH: Objavljena prognoza do subote

0
Radiosarajevo.ba
Jutros magla i oblačno u BiH: Objavljena prognoza do subote
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle i niskih oblaka. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Bugojno i Drvar -3 stepeni, Jajce i Livno -1, Bihać, Bjelašnica i Zenica 0, Sanski Most i Sarajevo 1, Ivan-sedlo i Tuzla 2, Gradačac, Grude i Široki Brijeg 3, Mostar 4, Neum 8 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove, u jutarnjim satima sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 13 stepeni.

Opšta slika će se djelimično popraviti, pretežno zbog blagog zatopljenja sredinom dana. U unutrašnjosti, tokom jutra i večeri će još uvijek biti tmurno, maglovito i prohladno, stoga je i dalje preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i reducirati boravak na otvorenom, naročito osjetljive grupe stanovništva poput djece, hroničnih bolesnika i starijih osoba. Na jugu ugodnije, uz više temperature zraka.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa maglom ili niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko 6 stepeni.

17. decembra 2020 (Četvrtak), u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U ostatku naše zemlje zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije se očekuje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 13 stepeni.

18. decembra 2020 (Petak), u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostatku Bosne jutro oblačno uz postepeno razvedravanje. Nešto sunčanije očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stepeni.

19. decembra 2020 (Subota), u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije