Jutros na Bjelašnici minus šest, a u Mostaru 10 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici minus šest, a u Mostaru 10 stepeni
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Zimska čarolija

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku naše zemlje oblačno.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -6; Drvar -1; Ivan-sedlo 0; Livno, Široki Brijeg 1; Sarajevo-Bjelave 2; Bugojno, Gradačac, Jajce, Tuzla 3; Bihać, Sanski Most, Zenica 4; Grude 5; Neum 9; Mostar 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Vjetar u Bosni slab do umjeren uglavnom sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu od 10 do 14 °C.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. U Hercegovini ugodnije, pri tome prohladno, uz sunčane intervale i izraženiju buru u prijepodnevnim satima, što će praviti probleme osjetljivim osobama. U Bosni će hladno vrijeme i sjeverac remetiti osjet ugode. U drugom dijelu dana sa ljepšom opštom slikom. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura i ne izlagati se jačim naporima.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Smanjenje naoblake se očekuje u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 4 °C.

U utorak 15. decembra 2020. , u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 7 do 14 °C. U područjima sa dugotrajnom maglom temperatura zraka od 1 do 4 °C.

U srijedu 16. decembra 2020. , umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 °C.

U četvrtak 17. decembra 2020. , u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje sunčano. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 13 °C.

U petak 18. decembra 2020. , u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje jutro oblačno uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 °C

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije