Jutro u cijeloj BiH oblačno: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

0
Radiosarajevo.ba
Jutro u cijeloj BiH oblačno: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima
Arhiv / Ilustracija

Jutros je vedro na području Krajine i sjeveru Bosne, na jugu i istoku Hercegovine. U ostatku zemlje je pretežno oblačno vrijeme.

Danas u oblačnim područjima postepeno smanjenje oblačnosti. Sunčanije u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C. U Sarajevu oblačno prije podne. Umjerena naoblaka u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

BIOPROGNOZA: Jutarnji sati će biti ugodniji, a sa odmicanjem dana i dodatnim porastom temperatura, opšta slika djelimično će se pogoršati. Južno strujanje, nedostatak svježine i sparno vrijeme uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, izraženije tokom poslijepodneva. Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, laganije se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca, obzirom da će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti vrlo visoke.

Sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Porast oblačnosti prema kraju dana i u večernjim satima u Bosni može uvjetovati kišu. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 25 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u sjevernim i centralnim područjima i sa kišom. Tokom dana, bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 25 stepeni.

Prvi dan vikenda umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom i pljuskovima, u sjevernim, centralnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 15 do 23 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije