I danas u našoj zemlji pljuskovi: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

0
Radiosarajevo.ba
I danas u našoj zemlji pljuskovi: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Proljeće u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 1 stepen, Bugojno i Ivan-sedlo 7, Jajce i Sanski Most 8, Bihać, Drvar, Livno i Sarajevo 9, Gradačac i Tuzla 11, Zenica 12, Stolac 13, Mostar i Široki Brijeg 14, Neum 16 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na dane vikenda. Nestabilno vrijeme praćeno učestalijim padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome će, umjerene temperature i višak svježine, ipak malo popraviti osjet ugode. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, glavobolje. Negativni uticaj promjene djelimično će oslabiti sa noćnim satima.

Danas u našoj zemlji, prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana u Bosni porast oblačnosti, što poslije podne ili u večernjim satima može uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan zapadnog smjera. Najviša dnevna od 15 do 22, na jugu do 24 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen.

Srijeda, 19. maj 2021. godine, pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima očekuje se prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 15, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu do 18 stepeni.

Četvrtak 20. maj 2021. godine, umjerereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povremeno sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu do 21 stepena.

Petak 21. maj 2021. godine, u Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u Bosni umjereno oblačno. Tokom dana, uz nešto više oblaka u sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 17, na jugu do 21 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije