Stiže nam drastična promjena vremena, temperatura će pasti za skoro 10 stepeni

Radiosarajevo.ba
Stiže nam drastična promjena vremena, temperatura će pasti za skoro 10 stepeni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / I danas nas čekaju pljuskovi i grmljavina

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Grude 6 stepeni, Drvar 9, Bjelašnica i Bugojno 10, Ivan-sedlo i Jajce 11, Livno 12, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 13, Stolac 14, Bihać, Mostar i Tuzla 16, Gradačac 17 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKE PROGNOZE su povoljne. Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale. Izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kao i blizina pogoršanja, mogli bi kod osjetljivih osoba dovesti do nešto jačih tegoba. Poželjno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

Objavljena je prognoza za tri dana, do petka:

ZA 12.05.2021 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena.

ZA 13.05.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom ili pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepena.

ZA 14.05.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije