Tokom vikenda u BiH oblačno s povremenim pljuskovima

0
Radiosarajevo.ba
Tokom vikenda u BiH oblačno s povremenim pljuskovima
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo / Ilustracija

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno uz slabu kišu ili lokalni pljusak.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.

BIOPROGNOZA: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature, uz povremene sunčane periode, ipak će djelimično ublažiti negativne efekte promjene. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima tokom svježijih jutarnjih sati.

U nedjelju, 16.05.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su izgledni u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.

U ponedjeljak, 17.05.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalni pljuskovi su izgledni tokom cijelog dana, a u Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije