Danas i sunce i oblačno i, možda, kiša: Evo i kakvo će nam vrijeme biti do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Danas i sunce i oblačno i, možda, kiša: Evo i kakvo će nam vrijeme biti do četvrtka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Sokolac 10; Bugojno, Ivan-sedlo, Zenica 12; Zvornik 13; Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla 14; Trebinje 15; Sarajevo-Bjelave 16; Gradačac 18; Bihać, Neum 19; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Slično kao i prvog dana vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Obzirom da bi poslije podne mogao biti pojačan osjet sparine, uz mogućost da mjestimični pljusak pokvari ugođaj, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, jer će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti vrlo visoke.

Danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva postepen porast naoblake. Ponegdje na krajnjem sjeverozapadu Bosne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren južni. Dnevna temperatura od 21 do 28 °C. U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Porast naoblake tokom poslijepodneva. Dnevna temperatura oko 26 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. Poslije podne u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u Posavini istočni, a u ostaku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

U utorak sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 16 do 22, a dnevna od 23 do 29 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblake prema kraju dana i u večernjim satima u Bosni može usloviti kišu. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije