Jusko: Ko se poziva na veze, pišite im veće kazne, budite rigorozniji

Radiosarajevo.ba
Jusko: Ko se poziva na veze, pišite im veće kazne, budite rigorozniji
Screenshot / Ismir Jusko

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dao je odobrenje svim policijskim službenicima da budu rigorozniji prema građanima koji krše mjere zabrane kretanja ili policijskog sata, a pozivaju se na povezanost sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti.

"Koliko vam zakon dozvoljava - pišite kazne, budite rigorozniji, pritvorite ako je moguće. Niko nije amnestiran i niko se ne može vaditi. Ako zakon vrijedi za građane koji nemaju nikoga u vlasti, vrijedi i za ove druge. Čisto sumnjam da će neko iz izvršne i zakonodavne vlasti stati iza takvih osoba", poručio je Jusko.

Zahvalio se Aljoši Čampari, federalnom ministru unutrašnjih poslova, što je ustupio objekat u Suhodolu u kratkom periodu, gdje će biti smještene osobe koje krše mjere izolacije, te Osmanu Mehmedagiću, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije "zbog davanja informacija koje nam pomažu da budemo efikasniji.

On je pozvao sve građane Sarajeva da se drže naredbi.

"Samo 90 osoba prekršilo mjere kretanja i izolacije, na pola miliona stanovnika. To pokazuje da su građani disciplinovani", rekao je Jusko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije