Načelnik Breze: Ovo nisu samo rudarski problemi

0
Radiosarajevo.ba
Načelnik Breze: Ovo nisu samo rudarski problemi
FOTO: Facebook / Vedad Jusić

Cijeneći i razumijevajući borbu rudara RMU Breza u ostvarivanju svojih prava pozivam vas da kao građani Breze pokažemo razumijevanje i solidarnost.

Napisao je to sinoć Vedad Jusić, načelnik Općine Breza, uoči današnjeg sastanka na kojem će se razgovarati o problemima komorata. 

"Sutra (dansa, op. a,) u 9 sati zakazan je sastanak predstavnika rudara sa predstavnicima relevantnih institucija u cilju razgovora i dogovora o mogućim rješenjima. U tom kontekstu lično ću sa našim rudarima od 8 sati biti u krugu RMU Breza. Trenutak je u kojem svi mi u Brezi moramo zauzeti jedinstven stav jer problemi sa kojima se susreću rudari nisu rudarski nego problemi cjelokupne zajednice. Ģrađane koji su zbog zastoja u RMU Breza ostali bez toplotne energije pozivam na strpljenje i razumijevanje aktuelne situacije. Vjerujem da će se naši rudari uskoro vratiti na radna mjesta, te da će isporuka toplotne energije prema JP Komunalno i krajnjim korisnicima biti u funkciji", napisao je Jusić. 

Da ovo nisu samo problemi rudara, svjedoči i informacija da, npr. brezanska djeca danas ne idu u škole, jer u njima nema grijanja. Kompeltna nastava odvija se on-line. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije