Jusić uputio inicijativu: Zlatna Azra zaslužuje finansijsku podršku

Radiosarajevo.ba
Jusić uputio inicijativu: Zlatna Azra zaslužuje finansijsku podršku
Foto: Fikret Bečić / Azra Dedić

Nisvet Jusić, zastupnik Nezavisnog bloka u Skupštini Unsko-sanskog kantona, uputio je danas na Skupštini inicijativu za dodjelu finansijske podrške Azri Dedić, prvakinji Evrope i izradu Pravilnika o vrednovanju i nagrađivanju uspješnih sportaša i sportskih radnika sa prostora USK.

Zlatna Azra se vratila u BiH i poručuje: "Cilj je ispunjen, idemo dalje!"

Azra Dedić iz Bihaća djevojka s Down sindromom, koja se već dvanaest godina aktivno bavi i džudom, europska je prvakinja u ovom sportu. Najbolja na Starom kontinentu! Dedić je ovog vikenda osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u ID judu u kategoriji do 70 kg.

„Uspješni pojedinci i sportski kolektivi godinama na najbolji način predstavljaju sebe i sve nas na najvažnijim sportskim takmičenjima u Evropi i svijetu. Njihov rad i uspjeh su dokaz da se može više, da se može bolje. Zbog toga smatram potrebnim donošenje Pravilnika o vrednovanju i nagrađivanju uspješnih sportaša i sportskih radnika kojim će institucije USK obavezati da prate i podstiču razvoj sporta. Povod za ovu inicijativu su uspjesi Krupić Naile, Šahinović Amela, Zulić Šeherzade i mnogih drugih izuzetno uspješnih sportista, a posebno nedavni sportski uspjeh Azre Dedić. Ovim putem čestitam svima njima i pozivam Vladu USK da za izuzetan sportski uspjeh hrabroj Azri Dedić, prvakinji Evrope u džudu, koja je na najljepši način promovisala naš kanton, ali i cijelu BiH dodijeli finansijsku podršku kako bi Azra nastavila svoj sportski razvoj,“ rekao je ovom prilikom zastupnik Jusić, navodi se u saopćenju Nezavisnog bloka.

Bravo, ponosu BiH: Azra Dedić, djevojka s Down sindromom, osvojila novo zlato!

Azra Dedić iz Bihaća, djevojka s Down sindromom, koja se već dvanaest godina aktivno bavi i džudom, europska je prvakinja u judou. Dedić je jučer osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u ID judu u kategoriji do 70 kg.

„Naša Azra, članica Džudo kluba 'Una', na Evropskom prvenstvu ID u džudu, održanom u Kelnu osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 70 kilograma. Treba naglasiti da je Azra prva osoba sa downovim sindromom u Bosni i Hercegovini stekla majstorsko zvanje u bilo kojoj borilačkoj vještini. Finansijska podrška Azri Dedić za njen trud i rezultate su najbolji parametar vrijednosti našeg sporta i mogu biti inspiracija za mnoge mlade sportiste širom naše države i zato smatram da bi bilo neophodno da ovako reagujemo i da podržite ovu inicijativu. Želim podsjetiti da će Nezavisni blok iz sredstava Fonda solidarnosti ove stranke, putem koje se stipendiraju učenici, studenti i mladi talenti, osigurati godišnju sportsku stipendiju za mladu Azru Dedić. Vjerujem da ćete prihvatiti i podržati ovaj prijedlog, koji predstavlja najljepšu priču koja dolazi ovih dana iz Bihaća i Krajine“, izjavio je Nisvet Jusić, zastupnik Nezavisnog bloka u Skupštini Unsko- sanskog kantona, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije