Jučer uhapšeni tužioci Begić i Karić predati u nadležnost Tužilaštva KS

E. H.
Jučer uhapšeni tužioci Begić i Karić predati u nadležnost Tužilaštva KS
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Dva kantonalna tužioca, jedan sarajevski i jedan bihaćki, koji su jučer uhapšeni, predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, koja je dodala da će obje osobe biti zadržane u prostorijama Tužilaštva u zakonskom roku od 24 sata. Tokom tog perioda će ih ispitati postupajući tužilac, nakon čega će biti odlučeno daljim mjerama i postupcima u ovom slučaju.

Podsjećamo, u nastavku akcije Pravda, a prema nalogu Tužilaštva KS, jučer su policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili Džemala Karića, jednog od tužilaca Tužilaštva KS pod sumnjom da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom zloupotrebe položaja i ovlaštenja. Kako je istaknuto, tereti ga se da je organizatorima i članovima kriminalne organizacije uhapšene u akciji Pravda davao pravne savjete i podatke o predmetima koji se vode pred Tužilaštvom i sudovima u KS-u.

Uporedo s ovim, izvedeno je i hapšenje Idriza Begića, tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, ponovo prema nalogu Tužilaštva KS. Begića su uhapsili policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji su potom pretresli njegove službene prostorije u Bihaću. 

Uhapšeni Begić je osumnjičen da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlasti, te primanja dara, odnosno mita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije