Još jedna majka iz BiH traži pravdu za ubijeno dijete

Radiosarajevo.ba
Još jedna majka iz BiH traži pravdu za ubijeno dijete
Foto: Facebook / Abdullah Sedić

Majčine suze su teške. Status koji je majka Abdullahova objavila na svom Facebook profilu nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Njen status objavljujemo u cijelosti: 

"Prođe i 19 mjeseci, jako bolnih i teških, toliko da riječima jedna majka nije u stanju da opiše. Pored gubitka čovjek se mora boriti i sa našim sistemom, sa onima koji trebaju da te štite. Prošlo je par suđenja sa kojima u svakom smislu nismo zadovoljni. Tužiteljica koja je tada izašla na lice mjesta svoj posao apsolutno nije uradila kako treba. Iz nekog razloga koji nama nije poznat poslije se povukla sa slučaja.

Video dokaz u kojem se vidi kako Čavkunović Armin autom koje je brzinom pretvorio u smrtonosno oružje ubija moje dijete koje umjesto da dođe kući na iftar leti u smrt kao je je lopta koja je slučajno zalutala na cestu. Bez da je kočio ili pokušao da ga zaobiđe.

Nalog za izuzimanje video snimka taj dan nije izdan od strane tužiteljke Merime tako da je kao dokaz odbačen na sudu. S tim je pao i dokaz je je ubica u tom trenu bio na telefonu.

Optužnicu su u zadnjem trenu izmjenili i ročište za presudu je zakazano 15.01.2020. Ne očekujem pravdu, vidim da je nema. Ovo sve smrdi toliko da na presudi ne očekujem adekvatnu kaznu.

Obraćam se javnosti: je l znate vi koliko i ja kakvo je kod nas stanje? Moga sina nema, nikad mi se neće vratiti. Molim vas za podršku ne vidim više nekog izlaza. Toliko je naše djece ubijeno a mi roditelji koji se borimo smo prepušteni sami sebi zato većina i odustane. Iscrpljeni od svega što nam se radi. Tako mi uzvišenog Allaha ja odustati neću. Želim pravdu za svog Abdullaha."

Podsjećamo, 17-godišnjih Sedić Abdullah stradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila ulici Banjalučka u Bihaću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije