Zenica / Još jedan hotel u BiH prekida rad: Odlučeno šta će biti sa radnicima

31. 12. 2020. u 10:13:00 Fena

Shares: 7

Zbog nedostatka posla Hotel "Zenica" danas će u 17.00 sati ponovo prestati s radom, a pauza će ovog puta trajati dva mjeseca, najavio je u izjavi za Fenu direktor zeničkog hotela Ajdin Džananović.

"Pošto u ovom periodu nema posla, odlučili smo da zatvorimo hotel u januaru i februaru naredne godine. Međutim, niko neće dobiti otkaz, odnosno svih 40 radnika ostat će u radnom odnosu te će, kao i do sada, dobijati plaće. Ovim samo smanjujemo troškove, jer nema gostiju pa, da ne bismo došli u probleme, odlučili smo da zatvorimo objekat. Dok se ne popravi situacija", ističe Džananović.

Zenički hotel, koji se nalazi u sklopu TC "Džananović" i ima 210 kreveta, zatvoren je bio i polovinom marta, iz predostrožnosti zbog proglašenja pandemije koronavirusa, ali i otkaza svih rezervacija.

Zvanično je opet počeo raditi 1. jula, ali je, odlukom Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Zeničko-dobojskog kantona i Federacije Bosne i Hercegovine, sredinom aprila, nekoliko dana bio odabran i za karantin za smještaj bosanskohercegovačkih državljana koji su se vraćali iz inostranstva.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA