Još jedan hladan dan je pred nama: Pročitajte kakvo će vrijeme biti ovog vikenda

Radiosarajevo.ba
Još jedan hladan dan je pred nama: Pročitajte kakvo će vrijeme biti ovog vikenda
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u našoj zemlji uglavnom umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -12; Goražde, Kupres, Livno -8; Bugojno, Drvar -7; Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla -6; Bihać, Bjelašnica, Prijedor, Zenica -5; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Čapljina -4; Zvornik -3; Gradačac, Trebinje -2; Mostar 1; Neum 3.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Uz povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Nakon hladnog jutra, tokom dana će biti ugodnije, ponajviše zbog stabilnijih vremenskih prilika i blagog porasta temperature. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne pretjerivati s aktivnostima, a mogući su i problemi usljed povećanog zagađenja zraka, izraženije u gradskim sredinama.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost i postepeno jače naoblačenje tokom poslijepodneva ili u večernjim satima. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Dnevne temperature od 3 do 8, na jugu i u Krajini do 12 °C. U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnosti. Dnevna temperatura oko 4 °C.

U četvrtak u Bosni prijepodne pretežno oblačno vrijeme, povremeno je moguća slaba kiša ili slab snijeg. U drugom dijelu dana bez padavina i djelimično razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od -1 do 4, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 8 do 14 °C.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. U jutarnjim satima s mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 0 do 4, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 6 do 11 °C.

U subotu u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. U jutarnjim satima s mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 6 do 10 °C.

U nedjelju pretežno sunčano. U večernjim satima naoblačenje sa juga. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -9 do -4, na jugu od -2 do 2, a dnevne od 1 do 6, na jugu od 7 do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije