Još jedan bh. grad se suočava s problemima u vodosnabdijevanju: Gdje su nestale investicije?

0
Radiosarajevo.ba
Još jedan bh. grad se suočava s problemima u vodosnabdijevanju: Gdje su nestale investicije?
Foto: Pixabay.com / Voda, Ilustracija

Posljednjih mjesec dana i više, Tešanj se suočava s ozbiljnim problemima u vodosnabdijevanju, a situacija s nenajavljenim redukcijama vode postaje nepodnošljiva.

Tim povodom oglasio se ogranak stranke Naprijed iz Tešnja.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Pronađena djevojčica (14) iz Konjica: Jedan muškarac uhapšen

Pronađena djevojčica (14) iz Konjica: Jedan muškarac uhapšen

"Građani su ogorčeni! S punim pravom, jer umjesto rješenja, dobijamo samo slike i obećanja koja se godinama unazad nisu ostvarila. Načelnik Huskić sa vrlo uskim krugom saradnika (oni koji su još ostali uz njega) se rado slika pored novih bunareva, 3 godine obećava da redukacije više neće biti – sada izgleda potpuno bezidejno i nesposobno da prevaziđe ovu situaciju.

Problem vodosnabdijevanja nije novost u našoj općini, ali ono što je novost, nažalost, jeste nivo neodgovornosti i nesposobnosti u rješavanju ovog pitanja. Građani su svjedoci kako su milioni maraka uloženi u projekte koji su trebali osigurati stabilno i čisto vodosnabdijevanje, ali rezultati su izostali. Postavljamo pitanje: Gdje su nestale investicije? Zašto naši građani, u 2024. godini moraju živjeti u strahu da će im osnovna potreba kao što je voda biti uskraćena?

BEZ VODE NEMA SLOBODE | Više od 55 posto građana Sarajeva nezadovoljno vodosnabdijevanjem

BEZ VODE NEMA SLOBODE | Više od 55 posto građana Sarajeva nezadovoljno vodosnabdijevanjem

Ne treba dozvoliti da se Tešanj guši u problemima zbog neodgovornosti i nesposobnosti lokalne vlasti na čelu sa Načelnikom. Rješenja postoje, ali zahtijevaju ozbiljan pristup, transparentnost u radu, i odgovornost prema građanima, zahtijevaju planski pristup i uključenje struke!

Ovaj problem prevazilazi tehničke poteškoće – ovo je pitanje moralne i političke odgovornosti, pa čak i zakonske odgovornosti. Pozicija koja ne može osigurati osnovne uvjete za život svojih građana mora biti zamijenjena sa novim timom koji može dati odgovore. Suvislo je od odlazećeg Načelnika da putem JP plaši građane sa nekim uputstvima i kritikama! Zato pozivamo sve nadležne da hitno preduzmu potrebne mjere, a građane pozivamo da zajedno s nama zahtijevaju odgovornost i transparentnost od onih koji su odgovorni za trenutnu situaciju.

Tešanj zaslužuje vodovodni sistem koji će osigurati stabilno i sigurno snabdijevanje vodom za svakog građanina, a ne Vlast na čelu sa Načelnikom koja se krije iza neispunjenih obećanja i propalih projekata. Vrijeme je da se suočimo s istinom, koliko god ona bila bolna, jer građani zaslužuju znati istinu", saopćili su iz Naprijed Tešanj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije