Jezivi komentari upućeni Amerikanki koja je objavila video o Srbiji i filmu koji negira genocid

11
Radiosarajevo.ba
Jezivi komentari upućeni Amerikanki koja je objavila video o Srbiji i filmu koji negira genocid
Foto: Radiosarajevo.ba / Jezivi komentari na profilu Chelsea Hart

Fašistički, jezivi film Borisa Malagurskog imena Republika Srpska: Borba za slobodu, jeste uradak kojim se negiraju zločiniu BiH, negira genocid, koji pokušava revidirati utvrđene historijske činjenice i glorificirati zločine.

Proteklih dana, vidjeli smo kako su brojna kina diljem Europe otkazala prikazivanje ovog filma, reagirali su mnogi, a na društvenim mrežama nevjerovatnu popularnost stekao je trominutni video Amerikanke Chelsea Hart koja je opisala šta je film, šta mu je cilj i pozvala na njegovu zabranu. Više o njenom snimku pročitajte OVDJE.

Očekivano, na njen video, uz brojne poruke podrške koje su stigle iz BiH i od bh. dijaspore, počele su se nizati i fašističke. 

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Video oduševio društvene mreže: Kad Amerikanka opiše Srbiju i film koji negira genocid u Bosni

Video oduševio društvene mreže: Kad Amerikanka opiše Srbiju i film koji negira genocid u Bosni

"Nevjerovatna je količina Srba koji odjednom misle da ih mrzim jer sam se usudila reći da je poricanje genocida jebeno odvratno. 'Ljubljeni' murali Ratka Mladića u Beogradu vaše su djelo, ne moje. Ne mrzim Srbe. Mrzim fašizam koji ste usvojili kao dio svog identiteta."

A uvrede, prijetnje i uznemirujući, jezivi komentari na njenom Twitter profilu nižu se jedan za drugim... Izdvojit ćemo neke, zabilježene na samo jednom postu.

Recimo, izvjesni Nenad Ristić piše: "Jesi i ti đenosajd viktim ili su te silovali?"; ruskyy_spy!!1 dodaje: "Samo nam je jos ova kučka trebala. Što je najgore ova verovatno spada u 'liberale'. Zapadne vrednosti i tako te budalaštine"; JAJAJAJA navodi: "Srbija: Najbolji igrač tenisa, najbolji igrač košarke, osvojili šampionat odbojke. Bosna samo kuka o genocidu i aparthejdu zadnjih 30 godina."; itd...

Chelsea Hart odgovorila je mrziteljima porukom, jednako snažnom kao i njen objavljeni video. Poruka kaže:

"Vjerojatno nikad više neću moći biti sigurna dok nastupam u Beogradu i to je u redu.

Ako to znači objaviti svijetu da čvrsto vjerujem da Srbija ima puno više ponuditi nego sjediti i veličati silovanja i mučenja muslimanskih djevojčica, onda neka bude tako.

Možeš, Srbijo, mijenjati svoje historijske knjige koliko hoćeš, nikada ne možeš promijeniti grobove koji se u Bosni nižu od vrha do dna. Nikada ne možeš promijeniti sinove bez očeva.

Bosna je oduvijek samo tražila da svijet zapamti i ide dalje u miru. Srbija je ta koja ima problem s tim jednostavnim zadatkom.

Da je Beograd možda ulagao u svoje mlade i brinuo o njima, umjesto da više brine o kriminalcima koji više nikada neće ugledati svjetlo dana, možda ne biste morali sanjariti o davno izgubljenoj veličini.

Već biste je imali."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije